Karol Zaliwski 1905-1976

Witamy! Forums Genealogia rodu Zaliwskich Szukam informacji… Karol Zaliwski 1905-1976

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Jacek
    Guest

Witam szukam informacji o moim dziadku ur. prawdopodobnie Warszawa 03-11-1905 mieszkał w Warszawie,przed wojną prowadził restaurację o nazwie prawdopodobnie Bar Karola był znanym restauratorem w stolicy,walczył w Powstaniu w randze podporucznika do końca.Po powstaniu dostał się do obozu gdzie towarzysze awansowali go do rangi porucznika…Po wojnie nie wrócił do Wa-wy wyemigrował do Nowego Warpna następnie zamieszkał w Szczecinie po narodzinach mojego ojca…W Szczecinie mieszkał jeszcze jego brat z Wa-wy Czesław Zaliwski widocznie razem wyjechali. Dysponuję jeszcze adresem z dawnej książki telefonicznej ale nie mogę go potwierdzić czy na pewno dotyczy mojego dziadka(imię i nazwisko jest j.w). Poszukuję krewnych i wszelkich informacji o rodzinie z Warszawy. Chętnie przygotuje i skompensuje wszelkie dane i informacje o rodzie, uważam iż z racji małej ilości osób o tym nazwisku pokrewieństwo może być bardzo bliskie wszystkich mieszkających w Polsce Zaliwskich.
    Pozdrawiam Jacek Zaliwski

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: Karol Zaliwski 1905-1976
Your information: